Je bent hier:

Ik ben een (jong)volwassene (18+) met een strafmaatregel

Forensische zorg is voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die een strafmaatregel is opgelegd door de rechter en waarbij sprake is van complexe sociale en psychiatrische problemen en/of een verslaving. MO Den Bosch biedt verblijfszorg en ambulante begeleiding.

Forensische zorg

Forensische zorg is voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die een strafmaatregel is opgelegd door de rechter en waarbij sprake is van complexe sociale en psychiatrische problemen en/of een verslaving. MO Den Bosch biedt verblijfszorg en ambulante begeleiding. Forensische zorg richt zich op het ondersteunen en begeleiden op verschillende levensgebieden:

  • Financiën
  • Werk & opleiding /dagbesteding
  • Huisvesting/wonen
  • Psychische en lichamelijke gezondheid
  • Verslaving
  • Sociaal netwerk

Wat ons werk, als forensisch maatschappelijk werker bij MO Den Bosch, zo mooi maakt is het werken op het snijvlak tussen zorg en veiligheid. Je bewust zijn van eventuele risico’s die de forensische zorg met zich meebrengt maar daarnaast ook samen het beste uit elkaar halen, dat is waar wij voor staan. Iedereen verdient een extra kans."

Wat is de procedure?

Na de aanmelding in Ifzo (informatiesysteem forensische zorg) neemt de intaker Forensische Zorg binnen 5 werkdagen contact op met de verwijzer. De verwijzer kan ook al op voorhand contact opnemen met de intaker Forensische Zorg, om jouw persoonlijke situatie te bespreken, of te informeren op welke termijn de begeleiding gestart kan worden.

We plannen een intakegesprek. Is er van beiden kanten een match, dan gaat de maatschappelijk werker samen met jou aan de slag met jouw begeleidingsplan, waarin jouw persoonlijke doelen worden vastgelegd.

Heb je na afloop van je forensische traject nog een steuntje in je rug nodig, dan kunnen onze maatschappelijk werkers je ondersteunen bij de aanvraag van een WMO indicatie.