- Home
- Home
- Ik zoek hulp
- Ik word of ben dak-/thuisloos
Ik word of ben dak-/thuisloos
Sta je op het punt je huis te verliezen of ben je al dakloos?
Meld je bij ons aan voor een intakegesprek.
Hoe werkt het? We kijken of je in aanmerking komt voor hulp van de gemeente en bespreken jouw situatie en wensen. Als MO Den Bosch de juiste plek voor je is, maken we meteen een plan van aanpak. Is er niet direct een plek beschikbaar? Dan helpen we je toch op de manier die je op dat moment nodig hebt. Is MO Den Bosch niet geschikt voor jou? Dan verwijzen we je door naar de juiste hulpverlening.
MO Den Bosch heeft verschillende opvanglocaties voor dak- en thuislozen.
’t Inloopschip
Ben je dak- of thuisloos en 18 jaar of ouder? Dan kun je terecht bij ’t Inloopschip (Oranje Nassaulaan 8, Den Bosch).
’t Inloopschip is geen plek waar je woont, maar overnacht. Er is een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar. Wil je slapen in ’t Inloopschip? Iedere ochtend is het mogelijk om een bed voor die nacht te reserveren. Een overnachting kost €7,- en is inclusief ontbijt. Bed gereserveerd? Dan is het de bedoeling dat je voor 21.30 binnen bent.
Beschermd wonen
Ben je dak- of thuisloos (18+) en blijkt tijdens de intake dat je verschillende problemen hebt die elkaar beïnvloeden? Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij dagelijkse activiteiten en kun je niet zelfstandig wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.
Hier krijg je begeleiding bij je huishouden, administratie en dagindeling. Er is geen psychische behandeling. Tijdens je verblijf werk je stap voor stap aan je nieuwe toekomst. Hoe lang je blijft, verschilt per persoon. Bij MO Den Bosch is ons motto: zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.
Voor beschermd wonen heb je een indicatie van de gemeente nodig via het Sociale Wijkteam. Wij helpen je hierbij. Â
De 24-uursopvang
De 24-uursopvang is er voor mannen, vrouwen, gezinnen en stellen vanaf 18 jaar.
Zit je in een noodsituatie en ben je dakloos? Dan biedt de 24-uursopvang een dak boven je hoofd en begeleiding.
Voor wie? Je komt voor de 24-uursopvang in aanmerking als je problemen op meerdere gebieden hebt. Bijvoorbeeld (dreigende) huisuitzetting, financiële problemen en/of relatieproblemen.
Hoe het werkt: Tijdens een intakegesprek met ons aanmeldpunt, kijken we samen met jou wat nodig en mogelijk is. Vervolgens maken we samen een plan met concrete doelen en acties. Hoe lang je woont op de 24-uursopvang is voor iedereen verschillend. Ons motto is: zo kort mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Bij de 24-uursopvang kun je terecht na een beschikking via de gemeente. Hier helpt het aanmeldpunt je bij. Â
Â
Â
Â